Vliegtickets

Op zoek naar de juiste vakantie? Met het vliegtuig op reis is de snelste en makkelijkste optie. Bij qholiday.nl kunt u prijzen van aanbieders vergelijken en zijn uw vliegtickets al gauw geboekt.

Vliegen vanuit Nederland

Vanuit Nederland zijn er een aantal luchthavens waarvan u naar het buitenland kunt reizen. Amsterdam heeft Schiphol waar u met maatschappijen zoals de KLM, British Airways en Lufthansa naar alle werelddelen kunt vliegen. Daarnaast zijn er ook de kleinere luchthavens zoals Rotterdam, Eindhoven, Groningen en Maastricht. Zij verzorgen ook internationale vluchten. Vanaf deze vliegvelden vliegen vooral de zogenaamde low cost airlines, ook wel bekend als budget maatschappijen. Dit zijn luchtvaartmaatschappijen die tickets voor lage prijzen kunnen aanbieden. Dit doen zij door de overheadkosten laag te houden. Maaltijden en onboard entertainment zijn namelijk niet standaard bij de reizen inbegrepen. Voorbeelden van zulke maatschappijen zijn Ryanair, easyJet en Vueling. Houd bij het kopen van low cost airlines tickets er rekening mee dat er vaak nog wel extra kosten bij komen die niet direct vermeld zijn.

Boeken van tickets

Het is verstandig om vliegtickets vroeg te boeken. Vliegmaatschappijen bieden hun tickets nog goedkoop aan, omdat ze zo snel mogelijk hun vliegtuigen vol willen hebben. Wanneer er steeds minder tickets beschikbaar zijn, worden ze weer duurder aangeboden. Het tegenovergestelde kan ook plaats vinden. Last minute vliegtickets kunnen juist goedkoop aangeboden worden, doordat het vliegtuig kort voor de vertrekdatum nog niet is volgeboekt en de maatschappijen toch graag alle plaatsen verkocht willen hebben. Ook kunt u het beste de weekenden vermijden om te vertrekken. Doordeweekse vliegreizen zijn namelijk relatief goedkoper.